tekstfoto

Onze diensten

Wij staan telers, managers én onderzoekers bij en slaan een brug tussen onderzoek en praktijk. We doen dit door onze ervaring beschikbaar te stellen via 3 diensten: advies, training en facilitatie van innovatie.

We vertrekken hierbij vanuit de praktijk en onze uitgebreide ervaring en brengen dit naar het veld.

Advies

InnoGreen adviseert u in de verschillende stadia van het groeiproces.

Training

InnoGreen traint u en uw medewerkers zodat u zelf uw bedrijf tot een bloeiende zaak kan uitbouwen.

Facilitator in innovatie

InnoGreen werkt samen met tuinders en onderzoekers innovatieve ideeën uit.

Advies

nnoGreen geeft gespecialiseerd advies over kasteelt in hightech en onverwarmde kassen. InnoGreen heeft meer dan 25 jaar ervaring in Noord-Europese en mediterrane klimaten. We werken samen met 24 adviseurs wereldwijd.

Hoe gaan we te werk?

Afhankelijk van de fase (opstart, kasbouw, teelt en vermarkten) waarin uw bedrijf zich bevindt, geven wij advies op uw maat. Zo kunnen we u helpen bij het businessplan, de keuze van de juiste kas en infrastructuur, teeltplan en de afzet. We vertrekken vanuit uw concrete situatie en stellen samen met u een actieplan op. Een typisch project verloopt als volgt:

Van start

We maken een scan van het bedrijf en stellen u op basis hiervan de verschillende opties voor uw bedrijf voor. Dan stellen we samen een teeltplan op.

Indien we vroeger in het traject starten dan maken we uw ideeën concreter en stellen een businessplan op voor uw klimaat, teelt en doelgroep. Een businessplan kan u ook gebruiken voor de financiering.

Kasbezoeken

Gemiddeld bezoeken we een bedrijf tijdens een teelt 20 keer. Tijdens deze bezoeken bekijken we volgende elementen grondig:

 • klimaatwaarden,
 • irrigatie-instellingen,
 • gebruik van het substraat,
 • voorkomen van ziektes,
 • bemesting,
 • energieverbruik en
 • werkindeling.

We identificeren de problemen en formuleren oplossingen hierbij. Samen met u kijken we hoe deze oplossingen in de praktijk omgezet zullen worden.

Communicatie

Als teler registreert u uw gewassen met behulp van de Deligrow Crop Tracking. Zo kunnen wij de evolutie opvolgen van op afstand. Tijdens weken zonder bezoek adviseren we u telefonisch.

Kost

Wij geven de 1ste dag advies aan een vast tarief van €1000,-. Nadien stellen wij een offerte op maat op. Als u met ons verder werkt, houden we het bedrag van de 1ste dag af van de totale factuur. De totale kostprijs is afhankelijk van de locatie, het aantal gewassen en de grootte van de kassen. Neem contact op met ons voor meer informatie.

Training

InnoGreen traint u en uw medewerkers zodat u zelf optimale resultaten kan halen. We maken hierbij onze handen vuil en gaan écht aan de slag. Op basis van uw specifieke noden bekijken we wat in deze trainingen precies aan bod komt. Onze focus ligt op het upgraden van kennis en vaardigheden en op empowerment: ons doel is u zelfredzaam maken.

Hoe gaan we te werk?

Vooral arbeidstechnieken en klimaatsturing komen aan bod. We tonen technieken, met speciale aandacht voor ergonomie. Deze technieken oefenen we samen in gedurende een of meerdere dagen, onder begeleiding van de coach en de teler.

Naast basistechnieken kan het programma uitgebreid worden met volgende onderwerpen:

 • arbeidsplanning en motivatie
 • arbeidsregistratiesystemen
 • herkennen van gewasziektes
 • omzetten van teeltadvies in computerparameters
 • communicatie met adviseurs en verkoopsvertegenwoordigers

In onze serres in verschillende klimaatregio's aanvaarden we trainees. Dit maakt het mogelijk de technieken praktisch aan te leren.

Kost

De kostprijs hangt af van de duur, het aantal trainees en de extra trainingsonderwerpen. Bij de organisatie van een training zorgen wij ook voor lokale administratie, overnachting en lokaal transport. Contacteer ons voor een offerte op maat.

Facilitator in innovatie

InnoGreen kent de praktijk door en door. Daarnaast hebben we een uitgebreid netwerk in onderzoekskringen. Hierdoor zijn we op de hoogte van recent onderzoek en innovatie.

Als link tussen de telers en de onderzoekers zijn wij ideaal geplaatst om te faciliteren in innovatie. Zo kunnen we tuinders innovaties vertalen naar fact sheets of onderzoeksthema's. Of brengen we nieuwe kennis naar de praktijk zodat deze ook toegepast wordt en de telers er de vruchten van kunnen plukken. We slaan een brug tussen onderzoek en praktijk.

Naast deze brugfunctie heeft InnoGreen ook uitgebreide ervaring in Europese projecten. We kunnen u helpen met het uitwerken van projecten, op volgende vlakken:

 • coördinatie en faciliteren van projecten
 • samenstellen van projectteams, zoeken van partners
 • opstellen van project- en subsidieaanvragen
 • communicatie tussen verschillende projectpartners
 • brainstormsessies en animatie van groepen
 • promotie van innovatie
 • disseminatie van innovatieve resultaten

Zit u met een idee of een concreet project waarbij u onze hulp kan gebruiken? Neem dan zeker contact op.